Neinar Seli plastifirma ostis kalli trükimasina (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli intervjuud andmas.
Neinar Seli intervjuud andmas. Foto: Mihkel Maripuu

Neinar Seli Estiko Gruppi kuuluv Estiko–Plastar investeeris tootmisesse ligi 5 miljonit eurot, mille tulemusena pakutakse klientidele kuni kümne värviga trükitud ja kergesti avatavaid pakendeid.

«Saksamaa ettevõttes Windmöller & Hölscher toodetud uus 10-värviline trükimasin annab meie klientidele pakendite disainimisel veelgi vabamad käed ning võimaldab ka trükikvaliteedis liikuda aste kõrgemale. Meie eesmärk on pakkuda oma klientidele innovatiivset ning probleemivaba pakkelahendust,» ütles Estiko–Plastari juhataja Triin Anette Kaasik pressiteate vahendusel.

Viimastel aastatel on Estiko-Plastar keskendunud kilepakendite tootmisele peamiselt Skandinaavia toidutööstustele. Pakenditööstuse ja pakendatavate toodete arenedes on tekkinud järjest enam huvi nii pakendite funktsionaalsuse, aga ka välise atraktiivsuse tõstmiseks.

«Järjest laiemalt kasutame eriilmelisi pinnakatte töötlusi. Me pakume kliendile unikaalset pakendit, mis võimaldab neil eristuda teistest. See eeldab, et trükimasinal oleks suurem trükisõlmede valik,» selgitas Kaasik.

2,5 miljonit eurot maksnud trükimasin kaalub umbes 50 tonni ning selle osad toodi Tartusse üheksa raskeveokiga.

Koos trükimasinaga käivitab Estiko–Plastar ka uue laserperforatsiooniseadme ja lõikusmasina. Mainitud seadmed läksid maksma üle 600 000 euro. Lisaks valmis Estiko–Plastaril tänavu suvel uus laohoone, kogumaksumusega 1,5 miljonit eurot.

Estiko–Plastar on kilepakenditootjate turuliider Eestis ja üks juhtivatest kilepakenditootjatest Baltikumis. Ettevõte ekspordib 70 protsenti toodangust, peamiselt Skandinaaviasse, Baltikumi ning Islandile. AS Estiko–Plastari käive oli 2017. aastal 28,2 miljonit eurot, kasvades aasta varasemaga võrreldes 9 protsenti. Firma annab tööd 154 inimesele.

Ettevõte kuulub Neinar Seli Rondam Gruppi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles