LinkedIni juhid müüsid aktsiaid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LinkedIni juhid New Yorgi börsilaktsia esimesel kauplemispäeval 19. mail 2011.
LinkedIni juhid New Yorgi börsilaktsia esimesel kauplemispäeval 19. mail 2011. Foto: SCANPIX

Professionaalide sotsiaalvõrgustiku LinkedIn juhid ja töötajad müüsid eile aktsiaid, sest neile kehtinud 180 päeva kestnud müügikeeld lõppes.

LinkedIn läks kuuma internetifirmana börsile mai alguses ja aktsia hind hüppas kauplemise esimesel päeval peaaegu kaks korda.

Eile lõppes ettevõtte juhtidel ja töötajatel 180 päeva kestnud müügikeelu periood ning osad neist võtsid aktsia tõusult teenitud kasumit, kirjutab The New York Times.

Ehkki pole teada kui palju töötajaid ettevõtte aktsiaid müüsid, langes aktsia hind eile kolm protsenti 70 dollarile. Aktsia kauplemismaht oli erakorraliselt suur, mis tähendab, et vähemalt osa juhtidest müüs ilmselt aktsiad.

LinkedIni aktsiad läksid börsile mai alguses avaliku esmaemissiooni hinnaga 45 dollarit aktsia. Esimesel kauplemispäeval kerkis väärtpaberi hind 94,25 dollarini.

Teiste internetifirmade aktsiad on kukkunud pärast keeluperioodi lõppu rohkem, mistõttu võis LinkedIni aktsionäride seas olla isegi kergenduseks, et aktsia veel rohkem ei langenud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles