Suurpankadest kaob sadu tuhandeid töökohti

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HSBC logo.
HSBC logo. Foto: SCANPIX

Maailma finantsteenuste sektorist on sel aastal kadunud juba 200 000 töökohta ning olukord võib minna hullemaks, sest Euroopa võlakriis võtab üha suuremaid tuure.

Kõige rohkem on töökohtade kaotus tabanud Euroopa panku, kus on sel aastal juba teatatud 105 000 koha kaotamisest, mis on 66 protsenti rohkem kui 2008. aasta finantskriisi ajal, kirjutab Bloomberg.

Põhja-Ameerika finantssektoris on sel aastal likvideeritud 50 000 töökohta, mis on kaks korda rohkem kui eelmisel aastal kuid vähem kui 2008. aastal, mil seal kadus 175 000 töökohta.

Alates augustist on peaaegu igal nädalal üks mõni suurpank teatanud koondamistest. Euroopa suurim pank laenumahu järgi, HSBC, teatas, et vähendab 2013. aasta lõpuks töökohtade arv 30 000 võrra.

USA suuruselt teine pank Bank of America teatas sama suurest numbrist septembris. Mõlema panga jaoks tähendab see personali vähendamist 10 protsenti.

Eelmisel nädalal teatas Prantsusmaa suurim pank BNP Paribas, et koondab 1400 töökohta ja Itaalia suurim pank UniCredit teatas kavatsusest elimineerida 2016. aastaks 6150 töökohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles