Investeerimisfond neelab Kaarli Hambapolikliiniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimata hambad toovad kaasa ka muid terviseprobleeme.
Ravimata hambad toovad kaasa ka muid terviseprobleeme. Foto: Andriy Popov / panther Media / Scanix

Kokku nelja kliinikut koondava Kaarli Hambapolikliinik OÜ omanikuks saab Baltikumi investeerimisfirmale BaltCap kuuluv DenCap Investeeringud.

Tehinguga koonduvad ühte ettevõtete gruppi Kaarli Hambapolikliinik OÜ ja Unimed Kliinikud OÜ. Kaarli Hambapolikliinik jääb tegutsema senistel põhimõtetel iseseisva ettevõttena, kasutades ära suuremasse gruppi kuulumise eeliseid ning jagades oma parimaid praktikaid grupi teiste ettevõtetega. Patsientide ravi- ja teenusetingimused Kaarli Hambapolikliinik OÜ kliinikutes ei muutu. Samuti jäävad samaks ja kehtivad kõik kokkulepped oma töötajatega, teatas Baltcap.

Kaarli Hambapolikliinik OÜ tänaste omanike esindaja Laidar Laos tõdes, et ostusoov tuli BaltCapi poolt. «Leidsime, et meie väärtused klapivad, jagame sarnast nägemust ettevõtte ja selle kaubamärgi iseseisva jätkamise osas ning juba alustatud arendused saavad edukalt ellu viidud ka uue omanikuga. Kaarli Hambapolikliiniku töötajad on kui üks pere, mida iseloomustab professionaalsus ja kliendikeskne lähenemine ning selle tunnustamine BaltCapi poolt oli meile lakmuspaber teatepulga edasiandmiseks,» sõnas Laos.

BaltCapi juhtivpartner Martin Kõdari sõnul on Kaarli Hambapolikliinik OÜ hambaravi alal tugev tegija, kel on pikaajaliselt hea maine, lojaalne patsientuur ja tunnustatud professionaalne meditsiiniline personal. «Investeering Kaarli Hambapolikliinikusse sobib hästi meie pikaajalise strateegiaga laiendamaks DenCapi portfellis olevate kliinikute gruppi. Näeme, et ühises grupis on ettevõtetel paremad arenguvõimalused ja ootame põnevusega koostöö algust,» märkis Kõdar.

BaltCap on meditsiinisektoris pika kogemusega. BaltCap on praegu või varasemalt olnud omanik mitmes Eesti meditsiinisektori ettevõttes: töötervishoiuettevõttes Qvalitas, suurimas meditsiinilaboris Synlab ja uuringuettevõttes eGeen. Samuti on BaltCap omanikuks Unimed Gruppi kuuluvatele Unimedi kliinikutele Tallinnas, Tartus ja Pärnus ning Dental Design’i hambalaborile. Leedus kuulub neile InMedica tervisekeskuste kett ning üle Baltikumi tegutsev laboriseadmeid pakkuv ettevõte LaboChema.

DenCap Investeeringud omandab ettevõttes täisosaluse, hinda pooled ei avalikusta. Tehing saab jõustuda pärast konkurentsiametilt loa saamist, mis võib teoks saada neljanda kvartali jooksul.

OÜ Kaarli Hambapolikliinik on tegutsenud alates 1998. aastast. Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on eriliigiliste hambaraviteenuste osutamine elanikkonnale.

Kaarli Hambapolikliinikul on neli tegevusüksust - Kaarli Hambaravi, Sõpruse Hambaravi, Ülemiste Hambaravi ja Kaarli Hambalabor. Kaarli Hambapolikliinikus on kõikide üksuste peale kokku 43 ravikabinetti.  2017. aastal oli kliinikute patsiendikülastuste arv 91 800 ning ettevõtte käive ulatus 9,4 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles