Ilves rahapesuskandaalist: Eesti on Danske jaoks n-ö mugav pahalane (12)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilvese ütles Taani ajalehele antud intervjuus, et Eesti on Ida-Euroopa riigina Danske Banki jaoks n-ö mugav pahalane ja et tema hinnangul tuleneb rahapesuprobleem pigem Taanist kui Eestist.

Taani ajaleht Weekendavisen kirjutab, et Danske Banki rahapesuskandaal mahub praktiliselt täielikult sellesse aega, mil Ilves oli Eesti president, vahendab ERR. Ilvese sõnul oli ta üllatunud, kui uudised pangas toimunud rahapesust Eesti ja Taani meedias ilmusid, presidendi sõnul ei olnud juhtum sattunud kunagi tema n-ö vaatevälja.

Ilvese hinnangul püüab Danske Bank väita, et rahapesu oli Eesti probleem - tema sõnul on Eesti panga jaoks väga mugav kurjategija, kuna sobib kokku looga väikesest Ida-Euroopast, kes ei kontrolli asju. «See oli Taani pank, see allub Taani pangandusjärelevalvele, leppige sellega,» ütles Ilves ajalehele.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles