Est-For Invest: tselluloositehas hõlmaks Kagu-Eestis 100 hektarit (21)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjad Margus Kohava (vasakul) ja Aadu Polli tutvustasid
Est-For Invest OÜ plaani ehitada Eestisse miljard eurot maksma minev tselluloositehas esmakordselt 10. jaanuaril 2017. aastal. Nüüd kipuvad nende lennukad plaanid luhtuma.
Ettevõtjad Margus Kohava (vasakul) ja Aadu Polli tutvustasid Est-For Invest OÜ plaani ehitada Eestisse miljard eurot maksma minev tselluloositehas esmakordselt 10. jaanuaril 2017. aastal. Nüüd kipuvad nende lennukad plaanid luhtuma. Foto: Erik Prozes

Est-For Invest tahab koos huvitatud kohalike omavalitsusega leida piirkonna, kus uurida puidurafineerimistehase rajamise võimalikkust.

Est-For Investi juhatuse liige Aadu Polli kinnitas valmisolekut uuringuala laiendada. Tema sõnul on leitud uusi lahendusi, et juhtida tootmiseks vaja minev magevesi ja puhastatud heitvesi pikemate vahemaade taha, vahendab ERR-i uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Tehase võimalik uus asukoht peab vastama kolmele kriteeriumile: et seal oleks võimalikult vähe inimesi, et seal oleks lähedal võimalikult palju vett ja et seal kindlasti oleks olemas raudteesõlm. Neile kriteeriumitele vastab praegu kõige paremini Kikka küla, kus kohtuvad kolm omavalitsust - Räpina, Setomaa ja Võru vald.

Setomaa vallavolikogu esimees Rein Järvelill kirjutas eile sotsiaalmeedias, et tal koos vallavanemaga oli kohtumine Est-For Investi esindajatega.

«Nimelt soovivad investorid jätkuvalt leida võimalusi ja asukohta puidurafineerimise tehase rajamiseks, et väärindada Eestis täna siit välja viidavat paberipuud. Tehniliselt oleks võimalik rajada tehas kusagile Räpina, Võru ja Setomaa valla kokkupuutepunkti lähedale,» kirjutas Järvelill.

Setomaa juht ei oska täna veel öelda, kas tegemist on tõsise plaaniga ja kas see ka kuhugi jõuab, kuna sellise suure tööstuse rajamine on pikk ja avalik protsess.

«Luban, et hoian teid kursis kõigi edasiste arengutega,» lisas Järvelill.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles