Tormikahjude likvideerimine: Elektrilevi on ühenduse taastanud üle 10 000 kliendile

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul oli tormi tõttu vooluta 13 500 majapidamist.
Eile õhtul oli tormi tõttu vooluta 13 500 majapidamist. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Elektrilevi on alates eilsest tegelenud tormikahjude likvideerimisega ja täna kella 16:15 seisuga on elektrivarustus taastatud üle 10 000 majapidamisele. Vooluta on veel 3800 klienti.

«Tänase päeva jooksul oleme lisaks eilsetele tormikahjudele pidanud võitlema ka lisanduvate riketega,» ütles Elektrilevi juhtivspetsialist Virgo Vaabel. »Tugev tuul on põhjustanud rikkeid seekord Põhja-Eestis, aga õnneks mitte nii ulatuslikult kui eile saartel ja Pärnumaal ning oleme uued rikked suuremas osas kontrolli alla saanud».

Kõige suuremat kahju sai eile Pärnumaa elektrivõrk, kus hetkel on veel 2400 majapidamist vooluta. Brigaadid tegelevad üle Eesti tormikahjude ja rikete kõrvaldamisega.

Elektrilevi prognooside kohaselt peaks tänase päeva jooksul veel suur hulk rikkeid saama kõrvaldatud. Kuid eeldatavasti jääb kuni 2000 majapidamise elektrivarustuse taastamine homsesse, neist valdav osa Pärnumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles