Väikeettevõtete liit kävitas ##SMEtoo kampaania

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
#MeToo liikumise toetaja
#MeToo liikumise toetaja Foto: Bertrand Guay / AFP/Scanpix

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) käivitas #SMEtoo kampaania, paludes kõigil Eesti väikeettevõtjatel avaldada markantseid lugusid suhtlemisest riigi, ametnike ja suurfirmadega ehk rääkida avameelselt väikeettevõtjate ebaõiglasest kohtlemisest.

«EVEA soov ja eesmärk on esile tõsta konkreetsed kitsaskohad, mis pidurdavad väikeettevõtjate tegevust ja kasvu. Lisaks esiletõstmisele püüame leida probleemidele lahendused,» kommenteeris kampaania algatamist EVEA president Heiki Rits.

EVEA kutsub Ritsi sõnul üles ettevõtjaid rääkima olukordadest, mida võib pidada kas ebaõiglaseks, jaburaks, raiskavaks või muul viisil väikeettevõtlust kahjustavaks.

«Ootame markantseid näiteid õigusnormide ebamõistlikust või lausa pahatahtlikust tõlgendamisest ametnike poolt. Samuti ootame markantseid näiteid, mis on tekkinud väikeettevõtetel suheldes suurettevõtetega. Seda nii üleriigilisel kui kohalikul tasandil. Piisab lühikesest väikeettevõtlust pärssiva situatsiooni kirjeldusest ning võimalikust lahendusest. Kui on lisada konkreetseid dokumente, fakte või arvutusi, seda parem,» lisas Rits.

EVEA kogub lood kokku ning edastab need vajadusel süstematiseerituna asjaomasele institutsioonile koos ettepanekutega olukorra parandamiseks ning suhtleb vastavate ametkondadega konkreetsete lahenduste leidmiseks.

Ligi 99 protsenti kõigist tegutsevatest Eesti ettevõtetest on väikesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles