Plastpudelite keeld tõstis oluliselt Läti õlle hinda (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti õlu ei ole enam nii odav kui varem.
Läti õlu ei ole enam nii odav kui varem. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läti otsus plastpudelites alkohoolsete jookide müümine keelata ja alkoholiaktsiisi suurendada on tõstnud oluliselt Lätis müüdava õlle hinda, märgib Läti suurima pruulikoja Aldarise juhatuse liige Sigita Ozola.

Aldarise kaheksa kuu müügitulu kasvas aastaga 27 protsenti, samas kui ettevõtte kahjum süvenes 57,9 protsenti 5 miljonile eurole.

«Muudatused plastpudelite reguleerimises ja alkoholi maksustamises on oluliselt mõjutanud õlle hinda – augustis kerkis õlle turuhind aastaga rohkem kui 20 protsenti,» ütles Ozola ning lisas, et Aldarise toodangu hinnad on kasvanud turukeskmisest vähem – ligi 15 protsenti.

Aldarise turuosa kasvas kaheksa kuuga käibe suurenemisega 30 protsendini.

Alates märtsi lõpust ei tohi Lätis müüa alkoholi suurtes plastpudelites (PET-pudel - polüetüleentereftalaatpudel). Samuti tõusid märtsi algul alkoholi aktsiisimäärad, mille tulemusena kallines näiteks 5-protsendilise alkoholisisaldusega pooleliitrise õlle hind 7 sendi võrra.

Aldaris on osa Taani Carlsbergi grupist, mis on üks suurimaid õlletootjaid maailmas. Carlsberg kontrollib Baltic Beverages Holdingut, mis haldab 19 pruulikoda seitsmest Ida-Euroopa riigis, nende hulgas ka Saku Õlletehas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles