Kreml: sanktsioonide puhul võib Venemaa Nord Stream 2 ise rahastada (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Stream 2 torud.
Nord Stream 2 torud. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Venemaa saab rahastada gaasijuhtme Nord Stream 2 ehitamist üksi, juhul kui USA kehtestab projekti osalistele sanktsioonid, teatas Kreml.

Telejaam RBK küsis Kremli pressesindajalt Dmitri Peskovilt, kas Vene president Vladimir Putin lubas kohtumisel Saksa kantsleri Angela Merkeliga tõepoolest, et kui USA kehtestab projekti osalistele sanktsioonid, rahastab Venemaa projekti Nord Stream 2 ise.

«Venemaal on selline võimalus, kuid me loodame, et sellist huligaansust aset ei leia,» vastas Peskov.

Laupäeval kirjutas Saksa ajaleht Süddeutsche Zeitung viidates asja tundvatele allikatele, et Putin olla lubanud 18. augusti Meseburgi kohtumisel Merkelile rahastada projekti Nord Stream 2 ise, kui USA kehtestab projekti osalistele sanktsioonid.

Läänemere põhja kavandatud 1200 kilomeetri pikkune ja aastas 55 miljardi gaasikuupmeetri läbilaskevõimega gaasijuhet ehitavad koos Vene Gazpromiga hulk Euroopa gaasiettevõtteid: Engie, Uniper OMV, Shell ja Wintershall.

USA president Donald Trump ähvardas möödunud teisipäeval Nord Stream 2 osalisi sanktsioonidega.

«Me kaalume seda võimalust,» vastas Trump küsimusele, kas gaasijuhtme ehituses osalevatele ettevõtetele võidakse kehtestada sanktsioonid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles