Mõjukas endine IRLi poliitik ja tuntud ärimehed osalesid miljonikelmuses (10)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vambola Kolbakov
Vambola Kolbakov Foto: Margus Ansu

Ettevõtja Vambola Kolbakov ja varem IRLi juhtkonda kuulunud Kristina Tauts mõisteti süüdi selles, et nad üritasid koos kütuseärimees Lembit Eespäevaga riigilt poolteist miljonit eurot toetusraha välja petta, kirjutab Õhtuleht.

Mullu aprillis kirjutas Äripäev, et Oil Tech küsis Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK) kahel korral toetust, et osta naftasaaduste jääkide ümbertöötlemise seadmeid. Taotluste põhjal olid seadmed väärt kokku ligi 3,6 miljonit eurot.

KIKilt 1,5 miljonit eurot välja petta üritanud vormistasid dokumente tagantjärele. Suure osa tõenditest hankis riigiprokuratuur kirjavahetustest, näiteks vaadati läbi Tautsi meilid – selleks võeti läbiotsimisel kaasa naise sülearvuti.

Kohus karistas Eespäeva ja Tautsi soodustuskelmuse katse eest aastase tingimisi vangistusega, koos 2015. aastal saadud karistusega määrati Tautsile kaheaastane tingimisi vangistus – kuna ta pani teise kuriteo toime juba enne eelmist kohtuotsust, siis ei pööratud varasemat tingimisi karistust täitmisele.

Kolbakov sai kuriteole kaasaitamise eest pooleteistaastase tingimisi vangistuse ja Golubev 1500-eurose rahalise karistuse.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles