e-Täitur lonkas, karjäär kestis

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Aaviku (paremal) sõnul seisnes e-Täituri puhul tema põhiline roll konstruktiivse õhkkonna hoidmises osapoolte vahel, mitte sisuliste otsuste tegemises. FOTO: Riigikogu.ee
Marko Aaviku (paremal) sõnul seisnes e-Täituri puhul tema põhiline roll konstruktiivse õhkkonna hoidmises osapoolte vahel, mitte sisuliste otsuste tegemises. FOTO: Riigikogu.ee Foto: Riigikogu.ee

Sel nädalal koristab edukas riigiametnik, justiitsministeeriumi pikaajaline asekantsler Marko Aavik (41) lauasahtleid.

2007. aastast asekantslerina tegutsenud Aavik elas üle viis ministrit. Tema lennukas karjäär riigiametis oleks saanud sujuva jätku andmekaitse inspektsiooni peadirektorina, kui poleks kerkinud takistust. Mees ei saanud läbi kaitsepolitseiameti julgeolekukontrollist.

Mittetöötav e-Täitur on olnud kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja ja justiitsministeeriumi tüliõunaks juba aastaid. Koja kantsler Kristi Hunt ütles, et mullu koja üldkogul esinenud justiitsministeeriumi asekantsler Marko Aavik tunnistas, et kogu vastutus e-Täituri mittetoimimise eest lasub temal.

Peagi ametist lahkuv Aavik seda Postimehele vastates omaks ei võta.

«Ma ei saa vastutada infosüsteemi eest, mille arendamisega ma kokku ei puutunud. e-Täituri tellija oli kohtutäiturite koda ja selle arendamiseks korraldas RIK koja tellimusel hanke. Kuni kõnealuse üldkoguni ma polnud mingis vormis selle arendusega kokku puutunud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles