Üllatav statistika: vaid 6 protsenti inimestest kasutab digilahendusi vabalt (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digi-ID
Digi-ID Foto: Siseministeeriumi kodulehekülg

Vaid 6 protsenti Eesti, Läti ja Leedu elanikest kasutab moodsaid digitaalseid lahendusi vabalt, selgub 2018. aasta kevadel tehtud SEB panga Baltikumi kliendiuuringust.

Suurem osa viipemakseid, Smart-IDd, Mobiil-IDd, ID-kaarti, videokõnesid, mobiilirakendusi ja muid tänapäeva digilahendusi vabalt kasutavad elanikud on vanuses 26 kuni 35 aastat ning nad elavad suuremates linnades.

Uuendusmeelsete klientide grupp osutus peaaegu kõige väiksemaks, moodustades vaid 6 protsenti kogu klientide arvust kõigis kolmes Balti riigis. Digitaalselt üsna arenenud inimesi ehk kes näiteks suudavad kasutada digiallkirja ja tänapäevaseid autentimisvahendeid ning sooritavad teatud regulaarsusega e-oste, on aga kõige rohkem Eestis – peaaegu 10 protsenti. Lätis on vastav protsent 5 protsenti ja Leedus vaid 1 protsent.

Seevastu digitaalseid lahendusi mitte kasutavate inimeste osakaal ületas Eestis kolmandiku küsitletuist ja Leedus lähenes peaaegu 50 protsendile elanikkonnast. Lätis oli see näitaja 38 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles