Kui palju maksab Praxise idee tasuta ravikindlustusest? (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Jüristo.
Tarmo Jüristo. Foto: Mihkel Maripuu

Praxise juhi Tarmo Jüristo sõnul tekiks universaalse tasuta ravikindlustuse kehtestamisel kõigile Eesti residentidele lisakulu haigekassale, kuid see väheneks ja stabiliseeruks aasta-aastalt, kirjutab Äripäev.

«Esimesel aastal oleks lisakulu universaalsest kindlustusest lisanduvate inimeste pealt eeldusel, et nad tarbiks tervishoiuteenuseid sarnaselt praegu kindlustatutega, 80 miljonit eurot ehk 5,5 protsenti haigekassa eelarvest,» nentis Jüristo Äripäeva raadio «Hommikuprogrammis». «Järgmistel aastatel toimuks normaliseerumine ning kulu oleks praegusest eelarvest 4,4 protsenti – see on hind, mis tuleb maksta nende inimeste tervisekindlustuste eest, kel see puudub või on katkendlik.»

Jüristo tõi aga välja, et juba nüüd suureneb nende inimeste hulk, kelle staatus on tööga võrdsustatud ehk kel on küll tervisekindlustus, kuid kes sotsiaalmaksu ei maksa. «Töötamise alusel on ravikindlustus pooltel kindlustatutel, ülejäänutel on see töötamisega võrdsustatud alustel, nagu näiteks pensionäridel, ajateenijatel ja õppuritel,» märkis ta.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles