Paleepööre: Eesti võib maailmanäitusel siiski osaleda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas edastab kolmapäeva hommikul presidendile ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo tagasiastumisavalduse ning teeb ettepaneku nimetada uueks ministriks Rene Tammist.
Peaminister Jüri Ratas edastab kolmapäeva hommikul presidendile ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo tagasiastumisavalduse ning teeb ettepaneku nimetada uueks ministriks Rene Tammist. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi kevadel teatas tollane ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo, et Eesti järgmisel maailmanäitusel EXPO rahapuudusel ei osale, plaanib uus minister Rene Tammist seda siiski teha. Kui varem prognoositi osalemise maksumuseks neli miljonit eurot, siis ministri kava kohaselt võiks selle ära teha kahe miljoniga, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«See kõik on veel hästi toores ja me alles töötame selle kavaga,» ütles Tammist ja lisas, et riik läbi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) proovib leida kokkulepet ettevõtjatega, kuidas Dubai EXPO-l siiski 2020. aastal kohal olla.

Kui varem prognoositi osalemise maksumuseks 4 miljonit eurot, siis uue ministri kava kohaselt võiks selle ära teha 2 miljoniga. Seejuures võiks riik panustada EXPO-l osalemiseks miljoni ja teine miljon tuleks erasektori käest.

Tammist märkis, et kui ka erasektor kavaga päri on, on kokkulepped saavutavad ja Eesti saab Dubai EXPO-l osaleda.

Veel selle aasta kevadel hindas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) Dubai EXPO-l osalemise maksumuseks 4 miljonit eurot, millest 2 miljoni erasektorist saamise seadis valitsus eeltingimuseks Eesti osalemiseks maailmanäitusel. Märtsis teatas MKM, et ettevõtjate tagasiside oli leige ja ettevõtjad pigem ei soovi maksta EXPO-l osalemise eest.

Maailmanäitus EXPO toimub iga viie aasta tagant maailma eri linnades. Araabia Ühendemiraadid on esimene Lähis-Ida riik mis maailmanäitust võõrustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles