Paindlikud töösuhted: tööandjad nõuavad, ametiühingud kardavad

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Andreas Ehrlich.
Sten Andreas Ehrlich. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia/Scanpix

Kui tööandjad ütlevad, et muudatusi on vähe ja tehke asi veelgi paindlikumaks, siis ametiühingud kardavad, et teeme liiga palju, rääkis sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Sten Andreas Ehrlich Äripäeva raadio hommikuprogrammis ministeeriumi ettepanekutest, mis peaks muutma tööõiguse oluliselt paindlikumaks.

Sotsiaalministeerium on välja tulnud ettepanekutega, mis peaks muutma töölepinguseaduse praegusest märgatavalt paindlikumaks, et see käiks kaasas tehnoloogia arengu ja inimeste muutuva elustiiliga. Ettepanekuid on laias laastus neli – laiendada tähtajaliste töölepingute kasutusvõimalusi, leppida omavahel kokku miinimum-maksimum töötunde, valida paindlikumalt töötamise aega ja anda kaugtöö korral töökeskkonna eest vastutus rohkem töötajale.

«Me ei taha muuta seadust lihtsalt muutmise pärast. Me näeme ühiskonnas probleemi, et töö olemus on muutunud ja inimesed töötavad teistmoodi, kui nad tegid kümme aastat tagasi. See on tekitanud olukorra, kus inimestel on sageli ebamugav töölepinguid kasutada,» märkis Ehrlich.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles