Prototroni meeskonnad on kaasanud 17 miljoni euro eest lisaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prototron.
Prototron. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti tehnoloogiliste äriideede rahastu Prototron alustas uue toetuste taotlusvooruga, sügisvoorus jagatakse auhinnaraha kuni 35 000 eurot.

Swedbanki, Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Teaduspark Tehnopoli koostöös 2012. aastal loodud Prototroni aastane toetussumma kasvas tänavu 130 000 eurole. Taotlusi saab esitada kuni 15. oktoobrini. Sügisvoorus jagatakse prototüüpide tegemiseks või arendamiseks välja auhinnaraha kuni 35 000 eurot, teatas Prototron.

2018. aasta kevadvoorus läks nelja meeskonna vahel jagamisele 58 300 eurot, kokku on Prototron rahastanud 59 ideed 730 000 euro ulatuses. Prototroni toetatud meeskonnad on kaasanud juba üle 17 miljoni järelinvesteeringuid, märgitakse teates.

«Prototroni hiljutised edulood on narkootiliste ainete ekspress-tuvastaja UniveR DID, toiduohutustarkvara FoodDocs, SprayPrinter ja tehisintellektiga tegelev Transformative.ai. Raha on kaasatud nii erainvestoritelt, teistest startup-programmidest kui ühisrahastusplatvormi kaudu,» sõnas Prototroni tegevjuht Jana Pavlenkova.

Prototroni programmis osalevad meeskonnad läbivad taotlusvooru raames koolitusi, kohtuvad mentoritega ja esitlevad ennast suurimatel Eesti ärifestivalidel. Rahalise toetusega kaasneb startup-inkubatsiooniprogramm Tallinna Teaduspargis Tehnopol ja õigusabi Hedman Partnersilt ning hulganisti valdkonnapõhiseid investorkontakte.

«Väga paljud Prototroni ideed on teadustöödest välja kasvanud, seega saavad taotlejad nüüd täiesti uue võimalusena teadus- ja arendusalast konsultatsiooni Tallinna Tehnikaülikooli tehnosiirde spetsialistidelt. Lisaks pakume nüüdsest nõustamist ühisrahastusplatvormi Fundwise’i meeskonnalt – kuidas, millal ja mille jaoks võiks oma ideele raha kaasata just ühisrahastust kasutades,» tutvustas Prototroni tegevjuht Jana Pavlenkova käesoleva vooruga kaasnevaid uuendusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles