Maailmapank käis Hiiumaa haigla rahastust uurimas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapanga peakontor Washingtonis
Maailmapanga peakontor Washingtonis Foto: Alexey Agarishev / Sputnik

Haigekassa esindus koos kolme Maailmapanga eksperdiga külastas möödunud nädalal Hiiumaa haiglat.

Haigekassa kommunikatsioonispetsialist Kaidi Kase­nõmm ütles, et Maailma­pangaga tehakse koostööd ja sealsed eksperdid nõustavad haigekassat, kuidas rahastus­mudeleid paremini kasutada ja erinevaid mudeleid hinnata, vahendab Hiiu Leht.

«Kuna Hiiumaa on mõne­võrra erandlik koht ja Hiiumaa haiglat rahastame mõnevõrra teistmoodi kui teisi haiglaid, oli see nendele huvipakkuv koht, kuhu nad tahtsid minna ka kohapeale uurima, kuidas see asi täpselt käib,» rääkis Kasenõmm.

Haigekassa peaanalüütik Silja Kimmel selgitas, et kuna Maailmapank tegeleb analüütikaga ja eri riikide võrdlusega, on neil n-ö rahvusvahelist vaadet ja andmeid, mille põhjal jagada soovitusi, missugune mudel töötab, missugune mitte ja kuidas asju paremini teha ja kuidas tulemusi hinnata, et hiidlastele oleks vajalik ravi kättesaadav ja hea kvaliteediga.

Loe lähemalt Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles