Presidendi maksuidee kolib erakondade plaanidesse (2)

Harry Tuul
, BNS-i ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid pakkus, et Eestis tasuks kaaluda praeguse ettevõtte tulumaksuvabastuse kõrval, asemel või ettevõtja valituna selle asendamist sotsiaalmaksu soodustusega.
Kersti Kaljulaid pakkus, et Eestis tasuks kaaluda praeguse ettevõtte tulumaksuvabastuse kõrval, asemel või ettevõtja valituna selle asendamist sotsiaalmaksu soodustusega. Foto: Tairo Lutter

President Kersti Kaljulaidi raadiointervjuus välja käidud mõte leiab valimiste eel tee erakondade majandusprogrammidesse, kuid esialgu on plaanid veel toored.

Kõik Postimehega suhelnud erakonnad võtavad teemat tõsiselt ning pakkusid sotsiaalmaksu soodustuse asjus oma mõtteid. «Tööandja suur kulu on Eestis murekoht. Sotsiaalmaks moodustab näiteks 2000-eurose palga puhul 660 eurot, mida tuleb tööandjal igakuise lisakuluna arvestada. See pärsib tööandja tahet maksta kõrgemat palka ning vähendab meie konkurentsivõimet eriti Läti ja Leedu kõrval kõrgepalgaliste töökohtade loomisel ja välisinvesteeringutes,» möönis Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles