Hiina internetikuningas tõmbub tagasi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Ma juunis pressikonverentsil.
Jack Ma juunis pressikonverentsil. Foto: Bobby Yip/Reuters/ Scanpix

Hiina suurima e-kommertsfirma Alibaba karismaatiline kaasasutaja ja juht Jack Ma teatas eile, et taandub lähema aasta jooksul nõukogu esimehe kohalt ning keskendub edaspidi filantroopiale ja hariduse edendamisele.

Ma, kellel oli eile 54. sünnipäev, on juba ammu plaaninud tagasi astuda, sest Alibaba juhtkond peaks olema noor ning tema tagasiastumine ei tohiks ettevõtte juhtimist oluliselt mõjutada. Samas on suure ja maailma muutva ettevõtte jaoks haruldane, et selle asutaja, eriti kui ta on oma valdkonnas guru, läheb erru nii vara.

«Ainult Bill Gates on teinud sama. Mitte ükski tehnoloogiaettevõtte asutaja maailmas pole astunud niimoodi, tipus olles, tagasi,» ütles Bloombergile Hiina rikkaimate inimeste edetabelit koostava väljaande Hurun Report asutaja Hupert Hoogewerf. Tema sõnul pole Hiinas teist temataolist, kelle sõprade hulgas on nii filmistaare kui ka miljardäridest ärimoguleid, ehkki tavaliselt särab ta eredamalt kui kõik teised kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles