Leedo äri kasvas Hiinas sada korda suuremaks (7)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo oma eelmise suure ettevõtmise, Saksamaal Brunsbütteli ja Cuxhaveni vahel tegutseva laevaliini avamisel.
Vjatšeslav Leedo oma eelmise suure ettevõtmise, Saksamaal Brunsbütteli ja Cuxhaveni vahel tegutseva laevaliini avamisel. Foto: Tairo Lutter

Laevandusärist taandunud Vjatšeslav Leedole kuuluv Saare EREK avas laupäeval Hiinas Hubei provintsis Jingmeni linnas freespalk- ja elementmajade tehase.

15 000 ruutmeetril ja saja töölisega alustanud tehasega saab Leedost Baltimaade suurim tööandja Hiinas. Tšehhi sisseseadega tehase maksumust, mida EAS toetas ligi poole miljoni euroga, Leedo ei avaldanud. 57 miljoni elanikuga Hubei provints paikneb Mandri-Hiina keskosas ning seal asuv Jingmen on olnud põllumajandus- ja tööstusregioon, kus asuvad ka suured nafta rafineerimise tehased, elektrijaamad ja elektroonikajäätmete taaskasutus.

Kes on need eestlased, kes tehast töös hoiavad?

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles