Personaliotsingufirma: tõsisem koondamislaine tuleb algaval aastal

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Personaliotsingufirma Talentor ennustab, et tõsisem koondamislaine ja suuremad probleemid tööjõuturul seisavad ees algaval aastal.



«Vestlustes erinevate ettevõtete töötajate ja juhtidega olen jõudnud veendumusele, et detsembri lõpp ja jaanuari algus on nn «vaikus enne tormi»,» märgib Talentor Estonia juht, personalikonsultant Marit Antik.

Praegu tehakse tema sõnul plaane, kuidas järgmisel aastal toime tulla ja mille arvelt kokku hoida ning kindlasti on paljude jaoks üheks suuremaks kuluartikliks palga- ja muud töötajatega seotud kulud.

«Suuremad probleemid tööjõuturul seisavad ees algaval aastal,» prognoosib Marit Antik.

Antik tõmbab tähelepanu sellele, et kiire majanduskasvu ning ehitusbuumi ajal läks vaja tervet armeed kinnisvaramaaklereid, kelle ametikohti täitsid sageli madalamalt palgalt tulnud ametnikud ja muude alade oskustöölised, kes nüüd oma endise töö juurde tagasi soovivad pöörduda.

«Head spetsialstid kindlasti ka oma koha leiavad. Neil aga, kel teadmised või hoiakud puudulikud, saab järgmine aasta raske olema,» arvab Antik.

Tõsisemaid koondamislaineid ja pankrotte ennustavad Talentori konsultandid aastasse 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles