Snorasel mõnikümmend eestlasest aktsionäri

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu Snoras Panga Eesti filiaal Roosikrantsi tänaval.
Leedu Snoras Panga Eesti filiaal Roosikrantsi tänaval. Foto: Peeter Langovits

LHV pangas on alla 30 Snorase aktsionäri, mistõttu võib arvata, et teiste Eesti pankade klientide hulgas on neid kokku samapalju.

«Snorase eestlastest aktsionäride arv on väga väike ning jääb alla 30, samuti ei ole antud aktsiasse investeeritud märkimisväärseid summasid,» ütles E24-le LHV Panga maaklertegevuse juht Alo Vallikivi.

Kui oletada, et üle poole aktiivsetest aktsiainvestoritest on ilmselt LHV kliendid, siis võib arvata, et kokku võib olla Eestis umbes poolsada Snorase aktsionäri.

SEB teatas, et nende klientide huvi Snorase vastu on olematu ning Swedbank kinnitas, et nemad klientide kohta infot ei anna.

Snorase 2010. aasta aruande kohaselt oli pangal eelmise aasta lõpu seisuga 3609 aktsionäri, kellele kuulus kokku 6,55 protsenti ettevõtte lihtaktsiatest. Suurimad aktsionärid on 68,1 protsendiga Vene ärimees Vladimir Antonov, Raimondas Baranauskasele kuulub 25,31 protsenti Snorase aktsiatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles