Kütusemüüjad tõstsid diislikütuse hinda 3,5 sendi võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala lõpus on kütuse hinnad tavaliselt soodsamad. Nädala alguses kihutatakse need jälle üles.
Nädala lõpus on kütuse hinnad tavaliselt soodsamad. Nädala alguses kihutatakse need jälle üles. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kütusemüüjad Statoil, Alexela ja Neste tõstsid diislikütuse liitrihinda teisipäeva õhtul 3,5 sendi võrra ning langetasid mootoribensiini hinda 1,5 sendi võrra.

Statoili pressiesindaja Jaanus Pauts ütles BNS-ile, et diislikütuse hinnatõusu mõjutab kütteperioodi algus, mis suurendab nõudlust nii nafta kui selle toodete järele. Samuti ka diislikütuse kallinemine maailmaturul ja üleminek talvisele kütusele, mille valmistamise kulud on kõrgemad.

«Nädala võrdluses on diislikütuse maailmaturuhind euro vääringus tõusnud koguni 5,75 protsenti. Mootoribensiini hinnatõus maailmaturul on olnud tagasihoidlikum ning püsinud 1,76 protsendi tasemel,» lisas Pauts.

Pärast hinnamuutust maksab liiter diislikütust Statoili, Alexela ja Neste automaatjaamades 1,359 eurot, mootoribensiin 95 liiter 1,244 ja 98 liiter 1,284 eurot.

Viimati tõstsid kütusemüüjad diislikütuse hinda 9. novembril, toona kallines diislikütuse liiter kahe sendi võrra.

Statoili teenindusjaamades on mootorikütuste hinnad 1,6 senti automaattanklate hindadest kallimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles