Päevatoimetaja:
Sander Silm

Sel aastal on tõusnud kõikide lihatoodete hinnad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tarbija24
Copy
Liha söömine on viimastel aastatel vähenenud.
Liha söömine on viimastel aastatel vähenenud. Foto: Peeter Langovits

Selle aasta kaheksa kuuga on tõusnud kõikide lihaliikide tootja- ja kokkuostuhinnad ning loomulikult on see kergitanud lihatoodete hindu ka kauplustes, avaldas põllumajandus-kaubanduskoda (EPKK).

«Praegust olukorda lihatöötlemisturul iseloomustab ka see, et kui eelnevatel aastatel imporditi liha suures osas tööstustes toorainena kasutamiseks, siis viimaste aastatega on suurenenud jahutatud liha ja importlihatoodete müük jaekaubanduses,» lisati EPKK teates.

Samuti toodi välja, et liha tarbimine on Eestis kukkunud 2005. aasta tasemele ehk 70 kilogrammini inimese kohta. Põhjused lihatarbimise vähenemises peituvad koja selgituse järgi elanikkonna sissetulekutes, mis on püsinud madalal ning sunnivad inimesi hoolikalt kulutusi jälgima.

Lihatootmise arengutest räägitakse põhjalikumalt homme algaval lihafoorumil.

Tagasi üles