Üle poole müüdud nutitelefonidest jooksevad Android-tarkvaral

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android
Android Foto: SCANPIX

Android-operatsioonisüsteemil jooksvate nutitelefonide turuosa kasvas kolmandas kvartalis üle kahe korra 52,5 protsendini võrrelduna 25,3 protsendiga aasta tagasi, teatab analüüsikeskus Gartner.

Turuosalt teisel kohal 16,9 protsendiga on Symbianil (Nokia)  ehkki nende turuosa langes aastatagusega võrreldes 19,4 protsendipunkti ehk enam kui poole võrra. Kolmanda koha hõlmab nutitelefonide turuosal operatsioonisüsteemil iOS jooksvad telefonid ehk Apple’i iPhone.

Maailma nutitelefonide turuliider on Samsung, kes müüs kolmandas kvartalis 24 miljonit nutifoni ehk üle kolme korra enam kui aasta tagasi. Apple müüs kolmandas kvartalis 17 miljonit iPhone’i, mis on 21 protsenti enam kui aasta tagasi, aga kolm miljonit telefoni vähem kui teises kvartalis.

Mobiiltelefonide turuosa liider on aga endiselt Nokia, kes müüs kolmandas kvartalis 105,3 miljonit telefoni. Nokia turuosa langes 23,9 protsendile võrrelduna 28,2 protsendiga aasta tagasi. Teisel kohal on 78,6 miljon telefoniga Samsung. Korea mobiilitootja turuosa kerkis 17,8 protsendile võrrelduna 17,2 protsendiga aasta tagasi. Kolmandal kohal on 4,8 protsendiga LG Electronics ning neljandal kohal 3,9 protsendiga Apple.

Kokku kasvas mobiiltelefonide müük kolmandas kvartalis 5,6 protsenti 440,5 miljoni telefonini ning nutitelefonide müük 42 protsenti 115 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles