Kuuseoksad – parim talverüü püsikutele

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuseoksad sobivad hästi püsikutele talverüüks.
Kuuseoksad sobivad hästi püsikutele talverüüks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuuseoksad on püsikute talviseks katmiseks kõige lihtsam ja tervislikum materjal.

Tark on esimesed kuuseoksad torgata peenrasse juba siis, kui maapind on veel pehme. Esimeste külmade tulekul kinnituvad oksad kõvasti pinnasesse ja sinna on lihtne neid vajadusel hiljem juurde lisada. Kuuseoksad aitavad koguda talvel lund, annavad tuulekaitset, annavad varju ereda päikese eest, hoiavad eemal närilisi ja tagavad püsikutele vajaliku õhustatuse.

Püsikuid ei soovitata ka sügisel tagasi lõigata just seetõttu, et kuivanud varte vahele on hea kuuseoksi torgata. Püsikud vajavad kaitset eelkõige kevadtalvise päikese eest. Kuuseoksad on ka head näriliste peletajad, kuna hiirtele ei meeldi teravate okaste vahel talvituda.

Lumeta talvel kaetakse püsikud külmunud maapinnale puulehtede või turbaga, millele laotakse kuuseoksad.

Kui kuuseoksi pole võimalik kuskilt hankida, siis aitab varju tekitamine lõunaküljele. Selleks võib kasutada varjutus- või jutekangast. Ka kanga puhul tuleb toed, millele kangas kinnitada, maasse torgata juba sügisel, kui maapind veel pehme.

Allikas: Hortes

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles