Loodava IT-agentuuri töötajate värbamine on alanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EL-i rahandusministrid toetasid finantstehingumaksu.
EL-i rahandusministrid toetasid finantstehingumaksu. Foto: SCANPIX

Euroopa personalivaliku amet (EPSO) on alustanud töötajate värbamist Tallinna ja Strasbourg'i loodavasse Schengeni IT-agentuuri, 24. novembrini saavad sooviavalduse esitada EPSO reservis olevad inimesed.

Inimestel, kes on varem läbinud EPSO konkursi üldise halduse, õiguse, finants- või toetava haldustegevuse profiiliga ametnike värbamiseks, on võimalik kandideerida tööle loodavasse agentuuri.

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse administratiivosakonna juht Alar Kalamees ütles esmaspäeval BNSile, et EPSO värbab töötajaid nii Tallinna kui ka Strasbourg'i esialgu reservnimekirjadest ehk inimeste hulgast, kes on Euroopa Liidu (EL) avaliku teenistuse ametnike ühtse konkursi läbinud, kuid ei ole veel töökohta EL-i avalikus teenistuses leidnud.

«Hetkel ei ole kedagi värvatud, kuna avaldusi saavad reservnimekirjades olijad esitada kuni 24. novembrini,» ütles Kalamees. Tema sõnul võivad oma kandideerimise avalduse koos motivatsioonikirjaga esitada kõik assistendi (AST) ja administraatori (AD) taseme konkursi läbinud reservnimekirja kuulujad.

«Peale nimetatud kuupäeva tehakse esmane valik ja vajadusel kutsutakse inimesed vestlusele,» ütles Kalamees.

Kalamehe sõnul ei ole praegu EPSO ühtegi uut konkursi seoses IT-agentuuriga välja kuulutanud.

«Vajadusel tehakse seda pärast reservnimekirjas olijate sooviavalduste läbivaatamist ja tingimusel, et reservnimekirjadest ei leitud piisavalt vajaliku töökoha profiilile vastavaid kandidaate,» ütles Kalamees.

Varasema info kohaselt peaks IT-agentuur alustab tuleva aasta juulis Tallinnas tegevust 35 töötajaga. Pärast IT-agentuuri täies mahus käivitumist asub seal tööle 50–60 inimest, on siseminister Ken-Marti Vaher varem BNSile öelnud.

Agentuuri ülesanne on sisejulgeoleku IT-süsteemide operatiivjuhtimine ja arendamine ning sidetaristu haldamine. Praegu on kasutusel kaks suuremahulist infosüsteemi, kuid on lähiaastatel ees ootamas mitme uue süsteemi arendamine. Agentuuri peakorter hakkab asuma Tallinnas ning andmekeskused Prantsusmaal Strasbourgis ja Austrias Sankt Johann im Pongaus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles