Ruhnlane: laevafirma istus maavalitsusele pähe

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringsu sadam Ruhnu saarel..
Ringsu sadam Ruhnu saarel.. Foto: Toomas Huik.

Ruhnu vallavolikogu liikme Kaarel Laugu sõnul oleks ruhnlastel hea meel, kui Saaremaa Laevakompanii Ruhnu liinilepingu üles ütleks, kuna tema väitel ei pea maavalitsus korraldatud riigihankest kinni ja sülitab koos laevafirmaga valla arvamusele.

«Hange tehti Ruhnu-Pärnu vahelisele liinile, kuid laev hakkas sõitma Ruhnu-Munalaiu vahet,» ütles Lauk Meie Maale ja lisas, et tegu on lepingu rikkumisega ja maakeeli öeldes istus laevafirma maavalitsusele pähe.

Saare maavalitsus sai Saaremaa Laevakompaniilt kirja, milles laevafirma teatas Ruhnu-Roomassaare ja Ruhnu-Pärnu liinilepingute ülesütlemise võimalusest, kui ei leita võimalusi nende liinidel tekkinud kahjumi katmiseks.

Ruhnlase hinnangul võiks maavalitsus südamerahuga Saaremaa Laevakompanii pakkumise lepingu lõpetamise kohta vastu võtta ja kiiresti uue hanke korraldada.

«Kuna ei tulda rahaga välja, tuleb teha uus hange, et saaks teha kõrgema pakkumise,» lisas Lauk. Kas Ruhnu laevaliine teenindab Saaremaa Laevakompanii või mõni teine firma, on ruhnlastele ükskõik, peaasi, et transport toimiks.

Saaremaa Laevakompanii ja Saare maavalitsus sõlmisid 2006. aastal Roomassaare- Ruhnu laevaliini avaliku teenindamise lepingu kuni aastani 2015. Lisaks on Saare maavalitsus sõlminud Saaremaa Laevakompaniiga lepingu Pärnu-Ruhnu laevaliini avaliku teenindamise kuni aastani 2012.

Alates tänavu suvest toimuvad reisid Pärnu asemel Munalaiu sadamast. «Me ei ole lepingut rikkunud, vaid saavutasime teise poolega (maavalitsusega - toim.) kokkuleppe. Selle eesmärgiks oli leida optimaalne lahendus, et teha reisi omahinda odavamaks, milleks oli liini lühendamine,» lausus Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles