Börsid rõõmustavad Berlusconi tagasiastumise üle

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplejad vaatavad Frankfurdi börsi graafikut.
Kauplejad vaatavad Frankfurdi börsi graafikut. Foto: SCANPIX

Maailma aktsiaturud rõõmustavad Itaalia peaminister Silvio Berlusconi lubaduse üle tagasi astuda, kui parlament kinnitab järgmise aasta eelarvekava, mis sisaldab kulude kokkuhoidu.

USA aktsiaturud kerkisid eile hilisõhtul tulnud uudisele enam kui üheprotsendilise tõusuga, Aasia aktsiaturgude tänahommikune tõus ulatus 1,5 protsendini ja enamgi.

Positiivselt alustasid tänast kauplemispäeva ka Euroopa börsid. Euroopa aktsiate hinnaliikumist peegeldav Stoxx Europe 600 indeks kerkis üle ühe protsendi. Alates 22. septembrist, kui hakkas tekkima lootus, et Euroopa suudab kriisi sattumisest ära  hoida Itaalia ja Hispaania, on indeks on juba rallinud 13 protsenti, kirjutab Bloomberg.

«Berlusconi tagasiastumist peetakse positiivseks, sest see näitab, et midagi hakkab Itaalias muutuma,» ütles Bloombergi TV-le investeerimispanga ING Investment Management Valentijn Van Nieuwenhuijzen. «Juhul kui luuakse koostöövalitsus, saab see olema kõige positiivsemaks sammuks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles