Maksu- ja tolliamet võib kolida Ülemiste Citysse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

Riigi Kinnisvara ASi teatel tegi maksu- ja tolliameti üüripinna konkursil parima pakkumise AS Technopolis Ülemiste, kes arendab Ülemiste City ärilinnakut.

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) poolt Tallinnas maksu- ja tolliametile (MTA) üüripinna leidmiseks korraldatud avaliku päringu hindamiseks moodustatud komisjon kinnitas pakkumiste pingerea, mille kohaselt kuulutati avaliku päringul parimaks pakkumiseks Technopolis Ülemiste pakkumine aadressil Lõõtsa 8.

Konkursile esitatud seitsmeteistkümnest pakkumisest vastas tingimustele kuus. Parimaks tunnistati pakkumine, mille hindamispunktide summa oli kõrgeim.

Pakkumisi hinnati lähtuvalt üürihinnast, kõrvalkulude suurusest ja üüripakkumiste hindamiseks moodustatud komisjoni poolt kvalitatiivsetest kriteeriumitest.

Kriteeriumiteks olid üürihind (42,5 protsenti), kõrvalkulud (12,5 protsenti), üüripinna vastavus ruumiprogrammile ja üürniku vajadustele (17,5 protsenti), hoone arhitektuur - hinnatakse hoone (või selle osa) välisilme ja esinduslikkuse vastavust üürniku vajadustele (5 protsenti), hoone ehitustehniline kvaliteet (2,5 protsenti), asukoht (17,5 protsenti) ning arendaja kogemus (2,5 protsenti).

RKAS alustas läbirääkimisi Technopolis Ülemistega üüripinna rajamise tingimuste täpsustamiseks, millega plaanitakse lõpule jõuda ning leping sõlmida hiljemalt jaanuari alguses.

MTA tarvis üürile võetavate ruumide kogupind on ligikaudse suurusega 11 651 ruutmeetrit ning ruume soovitakse üürida kümneks aastaks. Üüripinna eeldatav kasutusse võtmise aeg on hiljemalt 2013. aasta kolmas kvartal.

MTA  kontoritöökohad paiknevad täna Tallinnas kokku kümnes erinevas hoones. Üks ja ühine büroohoone võimaldab oluliselt säästa täna majade vahel liikumiseks kuluvat aega ja raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles