Ojuland: Kreeka suhtes tuleb olla jäik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi saadik Kristiina Ojuland
Europarlamendi saadik Kristiina Ojuland Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland väljendas skepsist edasiste arengute suhtes Kreekas.

«Kuigi Kreeka on otsinud uusi tulusid ja kärpinud, pole kulud märgatavalt langenud, sest muuhulgas otsustas Kreeka näiteks relvastust juurde osta,» osundas Ojuland. «Loomulikult on sellises olukorras defitsiit hoopis süvenenud.»

Ojuland kutsus Euroopa Liidu juhte üles järeleandmatusele Kreekaga sõlmitud lepete osas. «Praegu olukord ei soosi konstruktiivsust Kreeka poolt,» selgitas Ojuland. «Pigem luuakse uusi ettekäändeid tegevusetuseks - küll saab viidata uue valitsuse loomisele, küll uutele valimistele.»

«Samas annab poliitiliselt laiapõhjalise valitsuse loomine lootust, et senine opositsioon võtab osa vastutust riigi kriisist väljatoomisel,» lisas Ojuland. Ta toonitas, et tuleb vältida olukorda, kus rahaline abi Kreekale jätkub, kuid riigi tegevus olukorra parandamiseks piirdub sõnadega.

«Hoiatan Islandi sündmuste kordumise eest, kui viimase võimaluseni rahalist abi taotlev Kreeka ühel hetkel ikkagi korraldab referendumi, mille eesmärgiks on saada rahva mandaat kohustustest loobumiseks,» sõnas Ojuland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles