Leedu kulutab paavsti visiidi peale 1,5 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP / SCANPIX

Leedu riik kavatseb eraldada 22.-23. septembrini toimuvale paavst Franciscuse visiidile kuni 1,45 miljonit eurot, ütles valitsuse asekantsler teisipäeval.

Valitsus oli algselt planeerinud kulutada visiidile kuni 1,75 miljonit lisaeurot, aga kulusid uurinud komisjoni viimases ettepanekus kärbiti seda 1,45 miljonile, sest osad varem sisse arvestatud kulutused polnud visiidiga otseselt seotud.

«1,45 miljonit on ülempiir,» lausus asekantsler Alminas Mačiulis.

Tema juhitud komisjon lõpetas kulude hindamise esmaspäeval. Nüüd ootab ta, et rahandusministeerium esitab valitsusele ettepanekukava teisipäevasel valitsuse istungil.

Uudisest ei selgu, kas välja käidud summa katab ka omavalitsuste kulud ning kas 1,45 miljonit on Leedu jaoks visiidi kogumaksumus.

Paavst Franciscus tuleb ka Eestisse. Ta külastab 25. septembri hommikul Kaarli kirikut, kus tal on oikumeeniline kohtumine noortega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles