Tüli koolimaja pärast läks väikevallale maksma 1,2 miljonit eurot

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusobjekt.
Ehitusobjekt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Narva-Jõesuus asuva Sinimäe kooli ehituse tellinud vallafirma AS KA Vaiko jättis töö kehvale kvaliteedile ja vaegtöödele viidates ehitajale raha maksmata. Kolm ja pool aastat kestnud kohtuvaidlus lõppes aga ehitusfirma võiduga ning vald peab neile nüüd koos viivistega maksma 1,2 miljonit eurot.  

Sinimäe uue koolimaja saaga algas 2014. aasta jaanuaris, kui tollane Vaivara vallavalitsus sõlmis töövõtulepingu hanke võitnud ettevõtetega OÜ KRTL ja AS Termentum, kirjutab Põhjarannik. 

Ehitus venis lepingus ette nähtust pikemaks ja oktoobris keeldus vald puudustele viidates töid vastu võtmast ning jättis samal põhjusel töövõtjatele osa tasust − pisut üle 700 000 euro ehk ligemale kolmandiku objekti lepingulisest maksumusest – maksmata.

2015. aasta veebruaris kaebasid ehitusfirmad valla kohtusse, nõudes nii saamata jäänud töötasu kui lepingus ette nähtud viivist.

Pärast erinevates kohtuastmetes vaidlemist, jõustus tänavu augustis Tallinna ringkonnakohtu otsus, mille järgi peab Vaiko ehitusfirmadele maksma pisut üle 1,2 miljoni euro, millest põhitasu ehitustööde eest moodustab vähem kui pool. Ülejäänud summa koosneb menetluskulude hüvitamisest ja iga päev kasvavast viivisest.

Vaikol on kohtuotsuse täitmiseks aega 30 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles