Kreeka opositsioon tõrgub koostööst Papandreouga

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp.
Kreeka lipp. Foto: AFP

Vaatamata Kreeka peaministri Georgios Papandreou eilsele üleskutsele seljad euro päästmise nimel kokku panna lähevad võimupartei ja opositsiooni tegevuskavad endiselt lahku.

Papandreou sõnutsi suudab vaid praegune sotsialistide valitsus tagada riigi usaldusväärsuse välismaiste laenuandjate silmis ja hoida riiki pankrotis. Konservatiivne opositsioon on aga koostööpakkumise tagasi lükanud ja nõuab endiselt erakorralisi valimisi ja Papandreou tagasiastumist, vahendab Reuters.

Kaalul on 130-miljardise väljamakse saatus, mis on Kreekale pinnalpüsimiseks hädavajalik ning peaks vältima võlakriisi edasilevimist Itaaliasse ja Hispaaniasse.

Eile Papandreouga kohtunud Kreeka president Karolos Papoulias võtab täna vastu ka opositsioonilise Uue Demokraatia juhi Antonis Samarase, et teda kompromissi vajalikkuses veenda.

Ajalehe Proto Thema tellitud uuringu kohaselt toetab ühtset valitsust 52 protsenti Kreeka rahvast ning erakorralisi valimisi 37 protsenti. Teise väljaande Ethnose küsitluse järgi jagunevad vastavad protsendid 45 41,7 vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles