Kinnisvara müük hoogustus suvel

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Sooman.
Peep Sooman. Foto: Toomas Huik

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul hoogustus kinnisvara müük tänavu suvel, sest aasta alguses külmutas turgu üleminek eurole.

Soomani sõnul oli aktiivseim müügiperiood tänavu suvel – tavaliselt see nii ei ole. «Kui euro tuli, siis hinnad hakkasid ajuvabalt tõusma,» sõnas ta. «See ehmatas inimesed päris koralikult ära. Nelja kuni kuue kuuga hakkasid inimesed uue rahaga kohanema ja muutusid turul aktiivseks.»

Samas ei ole inimeste kindlustunne endiselt eriti kiita, mistõttu on osa arendajaid otsustanud oma ehitusplaanid veelgi edasi lükata, selgus Pindi Kinnisvara oktoobrikuu ülevaatest. Viimase väite puhul võib näiteks tuua Baltika kvartali suurelamurajooni.

«Hüplike emotsioonide aasta,» võttis Sooman kokku. «Ja hinnatase on samasugune hüplik. Kogu meie saadav info muutub ja täieneb pidevalt. Selge on see, et jutt ei käi stabiilsusperioodist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles