Rootsi energiafirma kaebab Saksamaa tuumajaamadest loobumise pärast kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vattenfall’i juht Oystein Loseth.
Vattenfall’i juht Oystein Loseth. Foto: SCANPIX

Rootsi energiafirma Vattenfall on ettevalmistamas hagi Saksamaa vastu, kuna riik on otsustanud loobuda tuumeenergia kasutamisest. Uue suuna tõttu kaotab ettevõte 700 miljonit eurot.

Saksa ärilehe Handelsblatti info kohaselt on Vattenfall hagi kohe valmis saamas ning firma kavatseb selle enne jõule esitada, vahendab The Loal.

Saksa energiafirmad E.ON ja RWE on juba hagid Saksamaa vastu sisse andnud, kuid välisfirmana ei saa Vattenfall seda Saksamaal teha. Sestap antakse see sisse Washingtonis asuvasse Rahvusvahelisse Investeerimisvaidluste Keskusesse.

Välismaiste energiafirmade kaitseks on 51 riiki ja Euroopa Liit sõlminud energiaharta ehk ECT (Energy Charter Treaty), mis kaitseb välisinvestoreid õiguste rikkumiste eest.

Ettevõte ise ei kommenteerinud ajalehe infot, öeldes, et ei saa seda kinnitada ega ümberlükata.

Küll on firma teatanud, et kaotab 700 miljonit eurot, mille on investeerinud Krümmelis ja Brunsnüttelis asuvatesse tuumajaamadesse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles