Meest ei lastud koos sülelapsega toidumessile

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarbija24

Postimehe tarbijatoimetuse poole pöördus toitlustusega tegelev ettevõtja Riho, kes on Tallinna toidumessi korraldustingimustes äärmiselt pettunud, kuna teda ei lastud koos naise ja pooleaastase sülelapsega messile. Alguses ei tahetud tagasi maksta ka piletiraha.


Õigemini ei lubatud messile last, kuna alla 18-aastastel on toidumessi külastamine keelatud. Riho kirjeldas, kuidas kassast pileti ostmisega probleeme ei tekkinud, ent jõudes kassast meetri kaugusel seisvate turvameesteni, ei lubatud perel edasi minna.

Tagasi kassasse pöördudes teatati neile, et piletit tagasi ei osteta, kuna nad olid juba pääsenud messi territooriumile. Naine, kellele oli messil osalemine ja kontaktide loomine samuti oluline, pidi koos lapsega koju naasma.

Messi peakorraldaja Tiit Sarv selgitas, et tegemist on ärilt-ärile tüüpi messiga ning üritus on orienteeritud ärikohtumistele. Korraldaja sõnul on vanusepiirang seatud tulenevalt messi eksponentide soovist.

«See segab lihtsalt, see ei kuulu siia. Inimesed ei lähe nii oma äriasju ajama,» selgitas Sarv ning tõi näite, et ettevõtte esindaja ei läheks ju ärikohtumisele koos oma kolme lapsega. «Ma korraldan toidumessi 93. aastast ja see on kogu aeg niimoodi olnud. Absoluutselt kogu aeg,» lisas ta.

Piletiraha tagastamise osas kinnitas Sarv, et kui keegi on ekslikult pileti ostnud, siis loomulikult saab ta selle raha tagasi. Paarkümmend minutit pärast ajakirjaniku vestlust korraldajaga helistas Riho uuesti toimetusse ning ütles, et talle maksti pileti eest raha siiski tagasi, ent selle juurde käis sarkastiline kommentaar: «Homme me jälgime eriti tähelepanelikult, keda me sisse laseme ja keda mitte». Seda, miks konkreetne inimene koheselt raha tagasi ei saanud, messi juhataja tol hetkel kommenteerida ei osanud.

Messi korralduses pettunud Riho tõdes, et ta mõistab, miks ei lasta messile alaealist ilma saatjata, kuna seal eksponeeritakse ka alkoholi, ent pooleaastase sülelapsega on tema meelest hoopis teine lugu.

«Minu jaoks oli see meeletult solvav ja igasuguste õiguste rikkumine. Asja eesmärk on see, et selline asi ära lõppeks ja et hakataks hindama peresid, mitte ainult raha taga ajamist või ma ei kujuta ette isegi mida. Ma leian, et see ei ole väga eluterve suhtumine,» möönis mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles