Strauss-Kahnil uus inetu süüdistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn Foto: SCANPIX

Kui endine IMFi juht Dominique Strauss-Kahn lootis, et skandaalsele suvele järgneb taastumise talv, tuleb tal ilmselt pettuda.

New Yorgi hotelliseiklus möödus pärast ajutist vangistust ja kohtuvintsutusi suhteliselt valutult, tsiviilhagist väidetava ahistamise asjus loobus lõpuks ka Prantsuse kirjanik Tristane Banon.Soolas on veel küll New Yorki hotelliteenija Nafissatou Diallo tsiviilhagi, kuid tõenäoliselt tundis DSK, kuidas süüdistustelaine tasapisi tagasi tõmbuma hakkas.

Septembrikuises teleintervjuus tunnistas ta «moraalset läbikukkumist» kokkupuutes Dialloga, kuid eitas raevukalt igasugust vägivalda või sundust ning jättis praokile avalikku ellu naasemise ukse.

Mõneks ajaks võib mainitud ukse aga julgelt kinni panna – pärast seda, kui DSK nimi ujus meediasse seoses Lille’is tegutseva väidetava prostitutsiooniketiga. Ametlikke samme pole astutud, kohtulikke süüdistusi Strauss-Kahnile pole esitatud. DSK nõuab politsei ülekuulamist, kummutamaks «ohtlikke ja pahatahtlikke solvanguid ja üldistusi», nagu ütlevad tema advokaadid

Prantsuse meedia on aga tulvil võikaid sõnumeid Lille’ist, kus Strauss-Kahniga seotud kõrge politseiohvitser ja üks kohalik ärimees on politseiuurimise all seoses linna hotellides baseeruva prostitutsiooniketiga. Väidetavalt on need kaks sageli külastanud DSKd Washingtonis, slepis tüdrukud – nii ka vahetult enne DSK arreteerimist New Yorgis.

Lille’i afäär on süvendanud Strauss-Kahni poliitilist isolatsiooni. Enne New Yorgi skandaali oli ta sotsialistide lemmikkandidaat Nicolas Sarkozy vastu tuleval aastal toimuvatel presidendivalimistel.

Nüüd, kus partei on koondumas François Hollande’i taha, tõmbuvad Strauss-Kahni endised toetajad temast eemale. Läinud nädalavahetusel ilmestas ajalehte Le Monde leheküljepikkune artikkel pealkirjaga «Raevu ja kibeduse vahel», kus tsiteeriti nimeliselt mitmeid neist. Üks, kes on Prantsuse Rahvusassamblee saadik, ütleb nii: «Mul on neist uudistest juba villand.»

Strauss-Kahni tee tagasi auväärsusse tuleb pikk ja käänuline.

Copyright The Financial Times Limited 2011.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles