Põuakahjud sundisid Eesti ministrit ELi voliniku poole pöörduma

Britt-Kathleen Mere
, meediapraktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phil Hogan
Phil Hogan Foto: Evija Trifanova / LETA

Eesti maaeluminister Tarmo Tamm saatis täna Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinikule Phil Hoganile kirja, kus kirjeldas Eesti põllumajanduse põuakahjusid. 

Ka viitas Tamm vajadusele töötada välja erimeetmed ja eraldada toetust kuuma suve tõttu kannatanud põllumajandussektorile, teatas maaeluministeerium pressiteate vahendusel. Ta selgitas, et Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoja (EPKK) korraldatud küsitluse tulemuste põhjal kujuneb 88 protsendil vastajatest tänavune teraviljasaak rohkem kui 30 protsenti eelmisest aastast väiksemaks.

«Kolmandikul küsitlusele vastanud piimakarja- ja lihaveisekasvatajatest on varutud alla poole vajalikust rohusöödast ja 28 protsenti tootjatest prognoosib, et suur osa puuduolevast rohusöödast tuleb juurde osta. Keerulises olukorras on ka köögivilja- ja kartulikasvatajad,» kirjutas Tarmo Tamm kirjas volinikule.

Eesti Riigi Ilmateenistuse andmetel oli selle aasta juulikuu keskmine temperatuur 19,9 kraadi, mis oli miteaastasest keskmisest 2,5 kraadi kõrgem. Keskmine sademete hulk oli 26 mm, see moodustab vaid 36 protsenti mitmeaastasest keskmisest.

EPKK korraldatud küsitluse andmetel on teravilja keskmine saagikus sel aastal 40 protsenti väiksem kui möödunud aastal. «Seetõttu tuleks välja töötada erimeetmed ning toetada põua tõttu kahju kannatanud põllumajandussektorit,» rõhutas Tamm kirja lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles