BLRT Grupi kasum kasvas pea kaks korda (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT remonditav laev
BLRT remonditav laev Foto: Sander Ilvest / Postimees

Balti riikide ühe suurema tööstusgrupi, BLRT Grupi,  eelmise aasta kasum kasvas pea kaks korda 18,5 miljoni euroni. Tegemist oli ettevõtte neljanda kasumliku aastaga järjest ning suurima kasumiga alates 2008. aastast.

BLRT grupi eelmise aasta kasum kasvas 92 protsenti 18,5 miljoni euroni võrrelduna 10 miljoni suurisuse kasumiga 2016. aastal. Grupi käive kasvas 18 protsenti 400 miljoni euroni.

Ettevõtte majandusaruandes kirjutatakse, et kontsern investeerib kogu teenitud kasumi tegevuse laiendamisse ega planeeri lähimatel aastatel dividendide väljamaksmist. Sel aastal on plaanis investeerida 60,7 miljonit eurot.

BLRT dividendipoliitika on olnud aastaid suureks tüliõunaks kahe aktsionäride grupi vahel.

Tüli ühel poolel on valdusettevõtte BLT Holding alla koondunud väikeaktsionärid Mihhail Gnidin, Valeri Kovalenko ja Vladimir Toropov ning teisel poolel BLRT suuromanik Fjodor Berman ja tema sugulased. Mõlemad leerid on aastaid üksteise vastu kaebusi esitanud. Seni ei ole BLRT pidanud dividendi maksma.

BLRT Grupi jaotamata kasum oli eelmise aasta 31. detsembri seisuga 284 miljonit eurot.

BLRT põhitegevuseks on laevade remontimine, ehitamine ning nendega seotud tegevused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles