Karnau ja Lobjakas: kas turistimaks uue tuluallikana väärib kaalumist? (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio 2 saade "Olukorrast riigis". Ahto Lobjakas ja Andrus Karnau.
Raadio 2 saade "Olukorrast riigis". Ahto Lobjakas ja Andrus Karnau. Foto: Kasper Mäe / Virumaa Teataja

Tallinna linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti (Keskerakond) ettepanek kehtestada turistimaks väärib kaalumist, sest sellel on kohalike omavalitsuste võimaliku uue sissetulekuallikana potentsiaali, leidis ajakirjanik Andrus Karnau Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

Karnau sõnul saab kohalik omavalitsus ettevõtluselt tulu maamaksu kaudu, mis on Eestis üle mõistuse väike, ja inimeste palkadelt, kuid turismisektoris töötab aga enamik inimesi toitlustuses ja hotellimajanduses, mis on traditsiooniliselt väheseid oskusi nõudvad madalapalgalised töökohad, vahendab ERR.

«Kui mõelda, mis on turismisektori ootus KOV-ile – et teed, tänavad ja pargid oleksid korras, ajaloolised mälestusmärgid /.../ oleksid hästi hooldatud, siis see kõik nõuab raha ja et KOV-i juht ütleb, et armas turismisektor, te peate pisut suuremal määral meiega oma tulusid jagama, on päris mõtlemist vääriv mõte,» leidis Karnau.

Tema kaassaatejuht Ahto Lobjakas ei olnud ideega päri ja leidis, et turistimaks oleks äärmiselt taunitav, sest kõik, mis seondub raha ära võtmisega siia tulevatelt inimestelt, muudab Eesti vältimatult vähem atraktiivseks kohaks, ning kõik, mis seondub ka bürokraatiaga, mis puudutab raha ära võtmist, saab ainult halba teha.

«Kui ma vaatan Tallinna finantse, siis andke andeks, seni, kuni jätkab Tallinna televisioon, jätkavad kõik need asjad, mida Keskerakond on endale lubanud, kuna nad on Tallinnas ainuvõimul, seni ei ole Tallinnal rahaprobleemi,» leidis Lobjakas.

Loe rohkem ERR-ist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles