Keskerakond: Tallinn teeniks ka minimaalse turistimaksu abil miljoneid (13)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvrid
Kohvrid Foto: SCANPIX

Keskerakond jagab sotsiaalmeedias Tallinna linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti seisukohta, et isegi kui kehtestada majutusasutuses 1-eurone turismimaks ühe öö eest, tooks see pealinnale kuni 1,8 miljonit lisaeurot aastas.

«Turismimaks tooks lisatulu,» kirjutab Keskerakond sotsiaalmeedias. «Tallinna linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti hinnangul peaks Tallinn kaaluma sarnaselt teiste Euroopa piirkondadega turismimaksu. Isegi üheainsa euro puhul võiks see linnakassasse tuua mitu lisamiljonit.»

Kõlvart ütles volikogu sügishooaja avaistungil, et Tallinnal kui turismisihtkohal läheb hästi – seda näitab kasvõi turistide arv, mis eelmisel aastal oli 4,5 miljonit. Tallinn on populaarsuselt teine Läänemere kruiisisadam. Kümne aastaga on kruiisireisijate arv kahekordistunud, olles tänavu kerkinud 570 000-ni. Majutusettevõtetes on ööbimiste arv kümne aastaga kasvanud poole võrra ehk 1,8 miljonilt 2,7 miljonini. Lisaks toimus möödunud aastal linnas üle 3700 konverentsiürituse.

«Tallinn kuulub Euroopa kümne targa turismilinna hulka, mis tähendab, et Tallinn paistab silma ligipääsetavuse, kestliku ja jätkusuutliku arengu, digitaliseerumise ning kultuuripärandi ja loovuse kaasamises turismimajanduses osas,» refereeris väljaanne Kesknädal Kõlvarti kõnet sügishooaja avaistungil.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo on öelnud, et turismimaksu sisseseadmine peaks olema omavalitsuste endi otsustada.

«Seda saaks teha koostöös ettevõtjate ja omavalitsustega, sest kui sellist maksu koguda, peaks ettevõtjatel olema selge, mida selle maksu eest ikkagi tehakse kõnealuses piirkonnas, et turismi edendada,» ütles Palo augustis.

Augustis kirjutas Saarte Hääl, et Kuressaare linnapea Madis Kallase sõnul võiks turismimaks Saaremaa kassasse juurde tuua aastas kuni 1,5 miljonit eurot. Mais teatas Pärnu linnavalitsus, et Pärnu lennujaama tegevuskulud oleks võimalik katta turismimaksuga, kui maksustada turistide ööbimist 1 euroga.

Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene aga ei toeta Kõlvarti ettepanekut, sest see raskendaks teenindava sektori olukorda. Ka hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimehe Verni Loodmaa sõnul ei saa turistimaksu kehtestamine Tallinna konkurentsivõimele hästi mõjuda.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Kristen Michal ei toeta samuti Kõlvarti plaani, kuna investeeringud pealinna aktiivsusesse ja heakorda on tema hinnangul praegugi tehtavad – lihtsalt juhtimine ja rahalised valikud on kehvad.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles