Algajad programmeerimishuvilised saavad osaleda Tartu Ülikooli tasuta kursusel

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Oliver Berg / AP

10. septembril algab Tartu Ülikoolis tasuta e-kursus «Programmeerimisest maalähedaselt», mis annab osalejatele algteadmised programmeerimiskeelest Python.

Programmeerimisteadmisteta osalejatele mõeldud kursus «Programmeerimisest maalähedaselt» oli ülikooli esimene eestikeelne MOOC ehk vaba juurdepääsuga e-kursus, millel on nelja aasta jooksul osalenud ligikaudu 10 000 inimest.

Kursusel õpitakse programmeerimise põhialuseid, koostades ja muutes lihtsaid elulisi programme. «Muidugi ei jõua me nii lühikese ajaga väga keeruliste programmide loomiseni, aga põgusa ülevaate programmeerimisest siiski saab,» ütles üks korraldajaid, arvutiteaduse instituudi lektor Eno Tõnisson. Ta lisas, et kursuse põhieesmärk on anda igaühele võimalus mõista, kas programmeerimine sobib talle.

Kui programmeerimishuvi kasvab, saab end edaspidi proovile panna juba mahukamatel kursustel. Sissejuhatavale kursusele järgnevad «Programmeerimise alused» ja «Programmeerimise alused II».

10. septembrist 7. oktoobrini kestval e-kursusel tuleb õppimisele kulutada viis-kuus tundi nädalas ja õppida saab endale sobival ajal. Kursus on mõeldud eri vanuses huvilistele, kellel puudub programmeerimisega varasem kokkupuude.

Kursusele saab end registreerida siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles