FOTOD Ülemiste Keskus andis laiendustöödele avapaugu (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval sai nurgakivi Ülemiste Keskuse laiendus, mille tulemusena valmib 2019. aasta suveks väidetavalt Baltimaade suurim kaubandus- ja meelelahutuskeskus.

«Kaubanduskeskusesse toob inimesed eelkõige hea kaupluste koosseis, kuid laienduse eesmärk on kliendile pakkuda poodlemise kõrval ka kvaliteetset meelelahutust,» ütles Ülemiste keskuse direktor Guido Pärnits. Ta lisas, et selles osas on keskuse uustulnukad näiteks O'Learys spordibaar ja Vapiano restoran.

Ehitustööde käigus valmib maa-alune parkla ning kolm maapealset korrust, kuhu mahuvad kohvikud-restoranid, kobarkino, spordiklubi ning noortele mõeldes 1500-ruutmeetrine batuudikeskus. Laiendustöödega lisandub Ülemiste keskusele 13 000 ruutmeetrit kaubandus- ja meelelahutuspinda. 

Plaanitav laiendus
Plaanitav laiendus Foto: Eskiisprojekt

Eile pandud nurgakivisse müüriti ajakapsel, kuhu pandi hoiule kolmapäevase kuupäevaga ajaleht, rahatäht, filmipostrid ning Kinoteatriga koos toodetud videoklipid tulevikust, mille kohaselt  Ülemiste keskus laieneb nii võimsalt, et varsti asub Tallinn Ülemiste keskuses. Keskuse laiendus avatakse järgmise aasta 13. juunil. 

«Ülemiste on üks kõige kiiremini ja moodsamalt arenevaid piirkond Tallinnas. Kui seni on linna südameks peetud vanalinna ja mereäärset ala, siis Ülemiste keskus teeb Tallinnast kolme südamega linna,» märkis eilsel nurgakivi panekul Tallinna linnapea Taavi Aas, kes asetas ajakapslisse Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks välja antud hõbedast postmargi.

Laienduse projekti arhitektideks on Arhitektid AMB International (Norra) ja kodumaine ettevõte Novarc, sisearhitektuuri autorid on Priit Põldme ja Reet Sepp Joonprojektist. Hoone ehitab Fund Ehitus AS ning omanikujärelvalvet teeb inseneribüroo Telora. 

Ülemiste Keskuse väljanägemine pärast laiendust
Ülemiste Keskuse väljanägemine pärast laiendust Foto: Eskiisprojekt

Nurgakivi paigaldamise tseremooniast võtsid teiste seas osa Ülemiste Keskuse arendaja Linstow tegevjuht Per Tore Mortensen, Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits, Tallinna linnapea Taavi Aas, SEB ettevõtete panganduse valdkonna juht Artjom Sokolov, Fund Ehituse tegevjuht Eiki Rump ja Apollo Grupi tegevjuht Mauri Dorbek.

Ligi 35 miljonit eurot maksvate tööde tulemusena tegutseb Eesti suurim kaubandus- ja meelelahutuskeskus 2019. aasta suveks juba 125 000 ruutmeetril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles