15-aastaselt 25 naelaga pururikkaks (3)

Armas Riives
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüd, 18-aastaselt soovitaks Rose Dyson 15-aastasele iseendale mitte karta raskusi ega kuulata teiste arvamust, vaid uskuda endasse.
Nüüd, 18-aastaselt soovitaks Rose Dyson 15-aastasele iseendale mitte karta raskusi ega kuulata teiste arvamust, vaid uskuda endasse. Foto: Joakim Klementi

Veel kolm aastat tagasi oli Rose Dyson (18) Inglismaal Lõuna-Yorkshire’is 15-aastane põhikoolitüdruk, kellest pidi vanemate soovil saama lugupeetud arst või õpetaja, kes teenib piisavalt, et pere ära toita. Läks aga teisiti. Tüdruk asutas 15-aastaselt 25 naelaga ettevõtte Pura Cosmetics, mis toodab huulepalsamit. Möödunud nädal söötis Dyson oma äriidee Tallinnas ette TransferWise’i noorte ettevõtlusprogrammi 20 under 20 korraldajatele ja võitis 10 000 naela.

Asutasid 15-aastaselt 25 naelaga firma, kuidas see võimalik on?

Kõik sai alguse sellest, et läksin sõpradega Yorkshire’is ühte väikesesse linna poodlema. Kuklas küll pitsitas, sest ega mul väga palju raha olnud. Mu taskuraha oli vaid 25 naela. Ma ei saanud endale lubada peaaegu midagi, mida oleksin tahtnud.

Vaatasin 15-aastasena, nagu ma olin, kosmeetikapoes ringi. Mind huvitasid eelkõige looduslikud tooted. Sellist kosmeetikat oli poes alati vähe ja tavaliselt oli see väga kallis.

See vaesuse tunne oli nii laastav, et ma lihtsalt pidin midagi tegema. Sellel hetkel otsustasin, et teen endale ise huulepalsami, täpselt sellise, nagu vajan.

Mul ei olnud ainsatki ideed ega vähimatki ettekujutust sellest, mida tegema peab või kuidas oma ettevõttega alustada. Ma lihtsalt hakkasin katsetama, keerasin palsami kokku ja läksin seda turule müüma. Kõik, mis ma investeerisin, oli 25 naela.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles