Kreekal osa taastusravi läbitud

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaministril Alexis Tsiprasel on üle hulga aja oma rahvale häid uudiseid.
Kreeka peaministril Alexis Tsiprasel on üle hulga aja oma rahvale häid uudiseid. Foto: Sammy Minkoff/imago/Scanpix

Kreeka võtab pärast kaheksat aastat valusaid ohvreid oma saatuse jälle oma kätesse, ei hoidnud peaminister Alexis Tsipras eile rõõmu tagasi. «Täna on lunastuspäev, kuid ka uue ajastu algus,» vahendas BNS Tsiprase telepöördumist.

Tsiprase tegi rõõmsaks see, et Kreeka lõpetas esmaspäeval kolmanda ja viimase päästepaketi kaheksa-aastasest abiprogrammist. Samas on ametnike sõnul programmi lõpp vaid väike osa pikast teest. Kreeka valitsus peab järgmise kahe aasta jooksul kärpima pensione ning jätkama maksude tõstmist, kirjutas Politico. Samuti tuleb järgmise viie aasta jooksul hoida eelarve ülejääki 3,5 protsendil sisemajanduse kogutoodangust (SKT), pärast seda aga 2060. aastani 2,2 protsendil. «Kokkulepetest tuleb kinni pidada,» manitses Euroopa Komisjoni majandusvolinik Pierre Moskovici.

Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) tegevdirektori Klaus Reglingu sõnul on Kreeka abipaketi abil suutnud teha mitu olulist maksureformi, sealhulgas maksupetturite vastu võitlemiseks, kirjutas Bloomberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles