Kas Putin ostab täna järjekordse Euroopa tipp-poliitiku? (15)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria välisminister Karin Kneissl.
Austria välisminister Karin Kneissl. Foto: EPA/FLORIAN WIESER

Laupäeval pulmi pidav Austria välisminister Karin Kneissl võib sattuda Vladimir Putini trofeede riiulile, kõrvuti Saksamaa endise kantsleri Gerhard Schröderiga, saades Venemaa presidendilt ligi 23 000 eurose kingituse.

Sellel nädalavahetusel Austriasse külalisesinemistele sõitva Kubani kasakate koori esinemine võib olla Putini pulmakingitus selle riigi välisministrile Karin Kneisslile, kirjutas Lenta.ru.

Kasakate koori väljasõit Austriasse maksab Venemaa riigihangete portaali andmetel 1,8 miljonit rubla, mille väärtus on ligikaudu 23 000 eurot. Kusjuures hankedokumendid ei kajasta Austriasse suunduva 17 muusiku honorare. Selgub, et kolm artisti sõidavad bajaanidega, üks kontrabassiga. Muusikud peatuvad hotellis Loisium Wine & Spa Resort Südsteiermark, mis asub välisministri pulmapeo toimumiskohaks oleva restorani lähedal.

53-aastane Kneissl, kes abiellub 54-aastase ärimehe Wolfgang Meilingeriga, kutsus Putini oma pulma juunis, kui see Viinis visiidil oli.

Austriast suundub Putin Berliini, kus ta kohtub Saksamaa kantsleri Angela Merekeliga.

Venemaa ja Saksa liidrite kohtumise üheks teemas kujuneb gaasitoru Nord Stream laiendamine. Just selle hiiglasliku taristuprojektiga on seotud Putini tõenäoliuselt suurim trofeeost Euroopa poliitikute seast. Nimelt suundus endine kantsler Gerhard Schröder otse valitsusjuhi toolilt Kremlile ülimalt olulise gaasitoru ettevõtte tüüri juurde.

Venemaa on kujundanud pikka aega erisuhteid Austriaga, püüdes seda riiki kasutada oma poliitilise agenda populariseerimiseks Euroopas. Suurimaks Austriaga seotud taristuprojektiks on Venemaa rööpalaiusega raudtee ehitamine Viini, mis kujutab suurimat konkurenti Balti riikidesse rajatavale Rail Balticule.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles