/nginx/o/2011/10/27/809040t1h7f60.jpg)
Mustjala talunik Valdo Oder kavatseb talvel käivitada talus väikese meierei, et hakata müügiks tootma jogurtit, kohupiima ja juustu.
Mustjala talunik Valdo Oder kavatseb talvel käivitada talus väikese meierei, et hakata müügiks tootma jogurtit, kohupiima ja juustu.
«Sügisel teeme katsetamiseks ilmselt vaid endale proovipartiisid, kuid talvel, vaiksel ajal on kavas meierei käivitamine tõsisemalt ette võtta,» lausus Valdo Oder Meie Maale. «Esialgu plaanin toota jogurtit ja kohupiima ning kui see oskus on olemas, siis katsetada ka kodujuustu ja lõikejuustuga.»
Tooraine on talunikul omast käest võtta, sest tal on talus 30 lüpsilehma ja 130 lihaveist.
«Kodumüük on vajalik, et rahvas algul maitse suhu saaks ja kui meeldima hakkab, saame müüa ka muudes kohtades,» sõnas ta.