Tallinki omanik müüs legendaarse Pirita TOPi hotelli

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita TOP Spa hotell.
Pirita TOP Spa hotell. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

AS Tallink Grupp teatas täna börsile, et alates 15. novembrist sel aastal lõpetab kontserni kuuluv  OÜ TLG Hotell Pirita Spa hotelli opereerimise. 

Opereerimine lõpetatakse seoses sellega, et Tallinki suuraktsionär AS Infortar müüs hoone maha. «Tallink jätkab kolme hotelli opereerimist Tallinnas ning ühe hotelli opereerimist Riias,» ütles OÜ TLG Hotell juhatuse esimees Peter Roose.

Tehing ei oma olulist mõju AS Tallink Grupp konsolideeritud majandustulemusele.

2008. aastal ostis Infortar Pirita TOP Spa 1 krooni eest.

Äsja Baltic Real Estate OÜ vahendusel Purje Vara OÜ omandusse läinud spaahotelli asub 16. novembrist käitama BRE Hotels OÜ, mille omanikuks on OÜ Clemanza,  mis kuulub alates 6. augustist Triniti advokaadi Ramil Pärdi ettevõttele Varade Valitsemise OÜ. 6. augustini kuulus OÜ Clemanza Tanel Vilbale, kes on varem kinnisvaraarendamisega tegelenud. 

«Soovime arendada hotelli nüüdisaegseks ja innovaatiliseks puhke- ja meelelahutuskeskuseks,» ütles BRE Hotels OÜ müügi- ja turundusdirektor Tõnu Steinberg, kellel on muuhulgas eelnev kogemus samas hotellis aastatest 2002–2008.

Hoone ehitati 1980. aasta olümpiamängude purjeregatiks ning esimesi külalisi võõrustati eelolümpia ajal toimunud Balti Regatil. Steinbergi sõnul väärtustatakse hoone asukohta ja ajalugu, arhitektuurilist olemust ja traditsioone, sidudes selle nii Eesti spordi- kui ka meresõiduajalooga.

Praegu on hotellis 267 numbrituba, restoran Regatta, grillbaar ja spordikeskus, lisateenustena pakutakse ravi- ja heaolupakette. 2017. aastal võõrustati üle 50 000 külalise, kellest enamik saabus Eestist, Soomest, Venemaalt, Lätist, Leedust ja Saksamaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles